Drankkaart

Frisdranken

Coca cola/light/zero

€ 2,50

Fanta

€ 2,50

Sprite

€ 2,50

Gini

€ 2,60

Fuze tea

€ 2,60

Schweppes tonic

€ 2,60

Schweppes Agrum

€ 2,60

Appletise

€ 3,10

Tönissteiner sinaas

€ 2,60

Tönissteiner citroen

€ 2,60

Melk is goed voor elk

Koude melk

€ 2,20

Inex chocomelk

€ 2,50

Plat water

Chaudfontaine

€ 2,50

Chaudfontaine 0,5L

€ 4,80

Chaudfontaine 1L

€ 8,00

Bruiswater

Chaudfontaine

€ 2,50

Chaudfontaine 0,5L

€ 4,80

Chaudfontaine 1L

€ 8,00

Vruchtensappen

Vers geperst sinaassap

€ 5,00

Vers geperst citroensap

€ 5,00

Minute Maid orange

€ 2,60

Minute Maid Ace

€ 2,60

Bieren

Carlsberg

€ 2,70

Stella Artois

€ 2,50

Vedett 33cl

€ 3,70

Hoegaarden

€ 2,60

Pater Lieven blond

€ 3,70

Kriek Lindemans

€ 2,90

Hoegaarden Grand Cru

€ 3,70

Karmeliet Tripel

€ 3,80

Duvel

€ 3,80

Leffe blond

€ 3,70

Leffe bruin

€ 3,70

Uitzet (Wetters streekbier)

€ 3,70

Averbode (streekbier uit Melle)

€ 3,80

Jupiler 0%

€ 2,50

Trappisten

Westmalle dubbel

€ 3,90

Westmalle trippel

€ 3,90

Orval

€ 4,50

Chimay Blauw

€ 3,90

Rochefort 8%

€ 3,90

Wijnkaart

WIT

LAVILA

Frankrijk / Colombard - Sauvignon

PER GLAS € 4,50
PER FLES € 22,00
1/2 L € 15,00

TOKAJI 2017

Hongarije - 100% Furmint

Deze wijn van Château Dereszla is gemaakt van de belangrijkste en bekendste inheemse druif van Hongarije, de Furmint, die vooral bekend is van de zoete Tokaji wijnen. Minder gekend is dat men van dit druivenras ook prachtige, droge witte wijn maakt! Ik laat u graag kennismaken met deze fruitige, karaktervolle witte wijn. Hij heeft een schitterende goudgele kleur en is mineralig en elegant in de mond met een typische aciditeit.

PER GLAS € 4,80
PER FLES € 15,00

THE VINE IN FLAMES 2017

Roemenië / 100% Chardonnay

Dit moet je geproefd hebben om te geloven. Een Roemeense wijn met de allures van een lekkere Bourgogne, gemaakt in het hart van de Dealu Mare regio, bekend voor zijn hoogstaande, kwaliteitsvolle wijnen gezien het op dezelfde 45° breedtegraad ligt als Bordeaux. Deze Chardonnay heeft een goudgele kleur met aroma's van tropisch fruit, een aangenaam bouquet van ananas en een lichte vanilletoets in de afdronk. U smaakt ook een fijne houttoets verweven met frisse zuren. Prijs/kwaltiteit een zeer prima wijn!

PER GLAS € 5,50
PER FLES € 28,00

RUSSIAN JACK 2018

Nieuw-Zeeland - 100% Sauvignon

Dit lekker wijntje komt uit de wijnregio Marlborough in het noordoosten van Nieuw-Zeeland die gekend staat voor zijn prachtige Sauvignon-wijnen. De regio bestaat uit twee valleien. Enerzijds de grotere Wairau vallei met warme temperaturen die staat voor intense en levendige aroma's van exotische vruchten. En anderzijds de kleinere Awatere vallei met koelere dagtemperaturen waardoor de wijn haar "crispy" en mineraal karakter krijgt. De wijn is een prachtig voorbeeld van hoe een Sauvignon uit Nieuw-Zeeland hoort te zijn. Aroma's van vers gemaaid gras, frisse citroenen, pompelmoes alsook passievruchten in de afdronk. Kortom, een wijn die het proeven waardig is!

PER GLAS € 6,50
PER FLES € 33,50

MACON-FUISSE 2017

Bourgogne -Frankrijk - 100% Chardonny

Dit pareltje is van het domein La Soufrandise, gelegen in het hart van het dorpje Fuissé, ten zuiden van Bourgogne. Françoise en Nicolas Melin maken op hun kleine wijndomein fraaie macon-fuissé van de duiven van meer dan 45jaar oude Chardonnay-stokken. Deze wijn heeft een prachtige goudgele kleur. Hij is floraal, boterig en licht fruitig. Ervaar zelf de mooie lange afdronk en geniet met volle teugen van deze topwijn.

PER GLAS € 7,50
PER FLES € 38,00

ROOD

LAVILA

Frankrijk / Grenache – Merlot

PER GLAS : € 4,50
PER FLES : € 22,00
1/2 L € 15,00

MARINOTTI 2017

Italië - 100% Negroamaro

Deze wijn is afkomstig uit het zuiden van la bella Italia. Meerbepaald uit Salento in Puglia. Hij heeft een dieprode bijna purperen kleur en intense aroma's van wilde bosvruchten en kruiden, zoals tijm. Deze wijn is uiteraard zeer lekker bij onze gegrilde vleesgerechten maar raad ik ten zeerste aan bij onze Toscaanse pasta.

PER GLAS : € 5,20
PER FLES : € 28,00

EL PICOTEO 2017

Spanje - 70% Monastrell, 30% Syrah BIO

Het wijnhuis, Bodegas Piqueras, is gelegen te Almansa in de regio Castilla-La-Mancha. De bodega werd meer dan 100 jaar geleden opgericht en is een echt familiebedrijf. Deze wijn heeft gerijpt op Amerikaanse en Franse eiken vaten. Hij heeft een dieprode kleur enfruitige aroma's. Maar vooral de heel zachte afdronk van deze wijn kan mij enorm bekoren! Een zeer lekkere wijn voor z'n prijs.

PER GLAS : € 5,50
PER FLES : 29,00

CAUDIUM 2016

Italië - 100% Aglianico

Pasquale Clemente maakt fascinerende wijnen in het achterland van Napels. Het wijngebied rond de stad Benevento staat bekend voor koele en hooggelegen wijngaarden met vulkanische ondergrond. De wijnen van Masseria Frattasi zijn uniek! Dit is te danken aan de combinatie van terroir en biologisch geteelde oerdruiven zoals greco, fiano, coda di volpe en aglianico. De aglianicodruif komt veel voor in Zuid-Italië en vormt - afhan- kelijk van rijpheid en vinificatie - de basis van verschillende stijlen rode wijn. Pasquale Clemente kiest met de Caudium voor een volle, maar toegankelijke stijl en oogst de druiven pas in de eerste tien dagen van novem- ber. Pas dan komt de schil van de druif tot volledige rijpheid, met zachte tannine en veel aroma's. Na de ge- bruikelijke eerste en tweede gisting rijpt de Caudium ongeveer negen maanden in fusten van Frans eikenhout. Caudium is een fraaie, helderrode wijn met een uitgesproken aroma van kersen, braambessen, pruimen en rode bessen aangevuld met een lichte hint van kruiden, karamel en eikenhout. De smaakstructuur is sappig, fris en rond en eindigt met een aangename aromatische afdronk. Of om het kort te zeggen, klasse uit Italië!

PER GLAS : € 6,00
PER FLES : € 32,00

CHATEAU DE LIONNE 2015

Graves-Bordeaux - 70% Merlot, 15% Petit Verdot, 15% Cabernet-Sauvignon

Château de Lionne is een vrij recent Château van 2007 dat zich over 30 ha nabij de gemeente illats in Bordeaux. Aan het hoofd van dit kasteel hebben steeds vrouwen aan het roer gestaan die zorgden voor het ontwikkelen van soepele, fijne en ronde wijnen. Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur en mooie aro- ma's van zwarte vruchten en lichte houttoetsen. Hij is heel weelderig in de mond met een aangename frisse afdronk. Op het "concours de Bordeaux" heeft deze wijn een GOUDEN medaille gewonnen, meer woorden zijn overbodig...

PER GLAS : € 6,50
PER FLES : € 36,00

ROSÉ

LAVILA

Frankrijk / Cinsault – Syrah

PER GLAS : € 4,50
PER FLES : € 22,00
1/2 L € 15,00

Gin & Tonic

HENDRICKS

Dit is een zeer populaire gin die wordt gedistilleerd in Schotland en met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden van 450 liter per keer. Deze gin onder- scheidt zich van de rest door toevoeging van komkommer en Bulgaarse roos.

€ 9,50

NORMINDIA

Normindia is een samenstelling van Normandïe en India. Normandïe, omdat het Domaine du Coquerel, bekend om hun geweldige Calvados, ginds geves- tigd is. India, omdat Pierre Martin, de nieuwe generatie op het domein, voor 6 maand naar India op expertise was en er enorm veel leerde over kruiden en geestrijke dranken. Hij raakte gefascineerd door gin en zo is Normindia ont- staan. Deze gin bestaat uit 15 verschillende botanicals en wordt in dezelfde kolom ketel gedistilleerd dan de Calvados van het domein.

€ 8,90

BERKELEY SQUARE

Een ultra premium gin van G en J Greenall die gedistilleerd wordt in een koperen pot. Het is een gin met enorm veel diepgang in de afdronk. Smaken als limoen, lavendel en jeneverbes. Aroma's van basilicum en limoen en citroengras. Zeer gewaardeerd door de Gin-kenners!!

€ 11,90

MONKEY 47

Voor Monkey 47 gin gebruikt men maar liefst 47 verschillende soorten kruiden. Deze kruiden komen vooral uit het zwarte woud, maar ook uit India. Daardoor is dit een ongezien complexe gin door de vele ingrediënten Oh ja, moet het ook gezegd worden dat hij naast de 47 kruiden, ook 47% alcohol bevat?

€ 11,50

NORDES

Dit is een Spaanse gin uit Galicië die de naam dankt aan de frisse noordelijke wind. Naast de 15 botanicals voegt men ook een distillaat van Albarino wijn. Albarino wijn is één van de duurste topwijnen uit Spanje. Door deze toevoe- ging krijg je een speciale gin met een ongeloofelijk parfum voorgeschoteld.

€ 11,50

CITADELLE GIN

Citadelle gin vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is 4 keer gedistilleerd op basis van graan en een mix van 19 botanicals van over heel de wereld. Het resultaat is een heel florale gin waar alle ingrediënten in harmonie samengebracht zijn.

€ 8,30

EVER GIN

Ever is de eerste London Dry uit Valencia. De botanicals van deze mediter- raanse gin zijn handgeplukt en komen uit het natuurpark Sierra de Mariola. In 2012 won Ever gin een gouden medaille op de International Contest Spirits and Wines. Door zijn heerlijke frisse smaak waan je jezelf onmiddellijk op een Spaans terras aan de Middellandse zee... olé!!!

€ 11,00

BORDIGA

Deze exclusieve gin is afkomstig uit Italie, meerbepaald uit Cuneo, de pro- vincie die grenst aan de alpen. Uit die bergen komen ook de jeneverbessen die van uitzonderlijke kwaliteit zijn. De meester distelleerder controleert zelf de versgeplukte kruiden die elke dag binnenkomen. Omdat ze met die plaat- selijke botanicals werken is tot op vandaag de productie afhankelijk van het seizoen en klimaat.

€ 10,40

SAVE THE QUEEN

De jonge ondernemers van Save The Queen hebben één missie: het welzijn van de honingbij verzekeren door ons te motiveren meer bloemen te planten. Zij zetten op hun beurt bijenkorven in steden als Gent, Brussel en Antwerpen. Deze in Aalst gestookte gin is dan ook verrijkt met honing uit één van die steden. Einstein zei ooit: 'mocht de bij verdwijnen dan heeft de mensheid nog maar 4 jaar te gaan'! Dus zeker eens proberen want 'No bees no future'.

€ 11,00

SILENT POOL GIN

Op een boogscheut van Londen liggen de surrey Hills, het is daar dat master distiller Cory Mason en zijn rechterhand Tom Hutchings dit pareltje ter wereld hebben gebracht. Silent Pool is een complexe maar zachte floraal-fruitige gin met mooie citrustoetsen en een zoet vleugje honing. Met een ongewoon hoog aantal botanicals, 24 in totaal, wordt deze gin op een al even ongewone methode gedistilleerd in een column still die met lokaal gekapt hout wordt verwarmd. Een kwaliteitsgin waar veel vakkennis in zit, en dat proef je!

€ 11,00

BROCKMANS

Een zeer uitgesproken aroma van braambessen en kersen waaraan je bijna niet kan weerstaan. Iets zoeter van smaak doet hij me altijd terugdenken aan die kersensnoepjes van vroeger. Ik ben er zeker van dat dit de favoriete Gin wordt van de meeste vrouwen. Mannen, geen imagoverlies voor jullie, met z'n 40% alcohol slaan jullie dit goedje gegarandeerd graag achter de kiezen!

€ 10,50

STEAM

Het basis distillaat van Steam Gin is afkomstig van de oude landbouwstokerij Van Damme te Balegem. De originele stookinstallatie wordt aangedreven door stoom, vandaar ook de naam Steam. De ambachtelijke methodes zorgen voor het authentieke karakter en de volle smaak. De lindebloesem, koren- bloem en kweepeer komen rechtstreeks van het erf van de boerderij. Naast de zoete toets van de kweepeer smaakt u ook een subtiel accent van citrus.

€ 11,50

POPPIES GIN

Vlaamse gin vervaardig in Stokerij Rubbens te Wichelen. Een echt streekproduct dus! Het kostbare recept is een goedbewaard geheim dat tot vandaag nog enkel gekend is door de familie Rubbens en hun meester stokers. Als u van anijs houdt is deze gin zeker iets voor u want deze smaak staat op de voorgrond.

€ 9,00

TONIC

SCHWEPPES PREMIUM

Deze neutrale tonic zorgt voor een heerlijke parel in uw Gin tonic

€ 2,50

Bubbles & Cocktails

BUBBELS

Champagne L&S Cheurlin Brut

€ 50,00

Veuve Clicquot Ponsardin

€ 68,00

Cava M&M (Mas de Monistrol)

Cava per glas € 6,50

€ 35,00

MOCKTAILS / ALCOHOLVRIJ

Seedlip Spiced 94

What to drink when you're not drinking!? Gin-Tonic natuurlijk, maar dan zonder alcohol. Seedlip is een gin waaraan de alcohol onttrokken is. Geen toevoegingvan suiker, calorie arm, heel puur en fris kruidig. Geserveerd zoals een gin tonic.

€ 9,90

Perfect Pink

Appel, munt, limoen, agrum, rietsuiker

€ 6,50

Virgin Mojito

Limoen, rietsuiker, munt, Ginger Ale

€ 6,50

Homemade Lemonade

Lemon Lemonade: When life hands you lemons, make a delicious homemade lemonade. Superlekker zelfgemaakte lemonade met citroen en munt.

Ginger Lemonade: Proef onze zelfgemaakte gember limonade afgewerkt met lemoen en steranijs.

€ 6,00

COCKTAILS

Pink Apple

Een eigen creatie op basis van appel en gin. Zeer fris!

€ 10,00

Bordiga Baby

Easy does it! Net zoals een gin-tonic maar gemaakt met Vermouth. Wij gebruiken Bordiga Bianco, Schweppes Premium en werken af met zeste van citroen.

€ 8,50

Mojito

Cubaanse cocktail met rhum, suiker, munt en spuitwater.

€ 8,00

Mojito Royale

Om het wat rijkelijker te maken vervangen we het spuitwater door Cava.

€ 9,50

Caipirinha

Braziliaanse cocktail op basis van Cachaça, limoen en suiker.

€ 8,00

Cuba Libre

Havana club Anejo Especial, cola en limoen.

€ 8,00

Aperol Spritz

Aperol, Cava, spuitwater en een schijfje sinaas, een typisch Italiaans aperitief. De Italianen maken het met prosecco, wij met Cava.

€ 8,00

Aperitief & Cocktails

APERO

Aperitief Maison

Onze aperitief maison wordt gemaakt op basis van June en cava. June is een prachtige likeur die wordt gemaakt van de bloesems van druiven die zich ontwikkelen in juni, vandaar de naam. Op een paar dagen worden de bloesems met de hand geplukt en zorgvuldig verwerkt tot deze lekker likeur.

€ 9,00

VERMOUTH

Bordiga Bianco

€ 6,00

Bordiga Rosso

€ 6,00

Porto rood/wit

€ 4,50

Sherry

€ 4,50

Pineau de Charentes

€ 5.000,00

Kirr

€ 5,50

Kirr Royale

€ 7,50

Gancia

€ 5,00

Campari

€ 7,00

Ricard

€ 7,00

Picon vin blanc

€ 8,50

Absolut Vodka

€ 7,00

Havana Club Anejo 3 years

€ 7,00

Havana Club Anejo Especial

€ 8,00

J&B

€ 7,00

Jack Daniels

€ 7,00

Supplement frisdrank

€ 2,20

Sterke dranken

Cognac Bisquit

€ 7,50

Cognac Hennessy

€ 8,00

Calvados

€ 7,50

Grappa del Piemonte

€ 6,50

Sambuca

€ 6,50

Balegemse jenever

Citroenjenever 20%

€ 3,80

Jenever 31%

€ 3,80

Jenever 41%

€ 4,00

Likeuren

Limoncello

€ 5,50

Amaretto di Saronno

€ 7,00

Cointreau

€ 7,00

Grand Marnier

€ 7,00

Poire Williams

€ 7,00

Baileys

€ 7,00

Quaranty Tres

€ 7,00

Advocaat De Klok

€ 6,50

Scotch

Chivas Regal

€ 7,50

J&B

€ 7,00

Jack Daniels

€ 7,00

Schotse Whiskies

Glenkinchie 10j - 43°

Neus: licht, tonen van graan, grassig en bloemig. Smaak: noties van kruiden, honing en mout.

€ 8,00

Lagavulin 16j - 43°

Neus: zee-aroma, zilt en witte peper. Smaak: warm, complex, turf en zilt.

€ 8,50

Oban 14j - 43°

Neus: vleugje zeelucht, grassig, rokerig. Smaak: zilt, groene thee, sinaasappel, limoen.

€ 8,00

Cragganmore 12j - 40°

Neus: subtiel, bloemig, rokerig, mout. Smaak: mix van turf, granen en zoethout.

€ 7,50

Talisker 10j - 45,8°

Neus: turfachtig, schelpdieren,houtskool. Smaak: Vol, gerookte appelsien, zoet mosterd.

€ 8,00

Dalwhinnie 15j - 43°

Neus: zacht, droog en licht rokerig.
Smaak: Lichte turf, citrus en sherry zoetheid.

€ 7,50

Glenfiddich 12j - 40°

Neus: honing, vanille, lichte turf, chocolade Smaak: diep en warm, peren, kruidig

€ 7,50

Hot drinks

Espresso

€ 2,50

Ristretto

€ 2,50

Doppio

Dit is een dubbele ristretto

€ 3,80

Cafeïnevrij

€ 2,50

Kannetje Koffie

€ 4,59

Kannetje Cafeïnevrij

€ 4,59

Cappuccino Italiano

De cappuccino zoals ze hem in Italië maken.
Bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim.

€ 3,30

Koffie met slagroom

€ 3,10

Koffie verkeerd

€ 3,30

Latte Manjefiek

Espresso, hazelnootsiroop, gestoomde melk, slagroom en bresilien- nenootjes. Overheerlijk!

€ 4,00

Latte Macchiato

Een Latte Macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en koffie.
Opgeklopte melk gaat in een glas en vervolgens wordt voorzichtig de koffie erbij gegoten. De melk zal vanzelf laagjes vormen.

€ 3,80

Café glacé

Espresso, vanille-ijs en slagroom.

€ 5,00

Hot milk

Melk en honing

€ 2,50

Warme choco

€ 2,80

Chococcino

€ 3,30

Tea-time

Zin in een lekker kopje thee...??

Vraag naar ons assortiment en laat je zintuigen hun werk doen.
Kijk, ruik, kies, proef... We zijn er zeker van dat je hiervan gaat genieten!!

€ 3,50

Coffee and ...

Manjefiek coffee

met Cacao Pico

€ 8,19

Irish coffee

met Whisky

€ 7,70

French coffee

met Cognac

€ 7,70

Italian coffee

met Amaretto

€ 7,70

Parisien coffee

met Grand Marnier

€ 7,70

Spanish coffee

met Quaranty tres

€ 7,70